Aubry - Champagne - Grand Cru Wine

  

Aubry

Aubry er et champagnehus ejet og drevet af tvillingebrødrene Pierre og Philippe Aubry. De besidder 15 hektar vinmarker fordelt på ca. 50 parceller i Jouy-lès-Reims, Pargny, Villedommange og Coulommes-la-Montagne. Alle er 1. Cru byer. Der produceres årligt ca. 120.000 flasker. Jeg besøgte domainet april 2013 med Jesper Hedegård (mangeårig foredragsholder og Europamester i blindsmagning) og vi kunne hurtigt blive enige om, at huset producerer fremragende vine.

I forbindelse med husets 200-års jubilæum i 1991, introducerede de et nyt tiltag. Man tilplantede en del parceller med de ”glemte” Champagne druesorter: Pinot Blanc, Pinot Gris (i forne tider kaldet Fromenteau eller Enfumé), Arbanne og Petit Meslier. Alle er hvide druesorter. De har en halv hektar hver af Pinot Gris, Arbanne og Petit Meslier, hvilket skulle udgøre ca. 30% af den totale tilplantning i hele Champagne-regionen! Disse druesorter anvendes i lidt mindre grad end de gamle klassiske, men formår at give cuvéerne deres eget lille distinkte særpræg. Det fornemmes særligt i vinenes meget komplekse og eksotiske bouquet.

Robert Parker’s (nu forhenværende) skribent på champagne er nærmest overstrømmende i sin begejstring for dette hus og især deres meget venlige prissætning. Se mere i videoen, hvor han ca. 6 minutter inde i videoen smager på Aubry’s Brut NV og Rosé NV til hhv. $42 og $60.