Eric Rodez - Champagne - Grand Cru Wine

  

Eric Rodez

Eric Rodez er en champagneproducent der tales om med stor respekt i Ambonnay. Det er én af de absolut bedste Grand Cru kommuner og nok den bedste til at frembringe Pinot Noir. Rodez ejer 6 hektar vinmarker i Ambonnay og producerer ca. 60.000 flasker årligt. Han er ikke bare vinbonde, men besidder også posten som borgmester i Ambonnay. Her dyrkes druer med stor respekt for miljøet og domainet modtog juni 2012 (som det første franske landbrug) officielt et HVE-certificat (Haute Valeur Environnementale), som tildeles institutioner, virksomheder og landbrug, der gør en ekstraordinær stor indsats for miljøet. Indtil videre har mindre end 10 producenter i Champagne har opnået denne hæder.

Det fantastiske terroir er én ting; en anden er at Eric Rodez har arbejdet hos Krug. Og ”the Krug connection” har stor indflydelse og fornemmes tydeligt i vinene. Især den måde vinene formår at kombinere stor styrke og dybde, med raffinement og elegance. Som hos Krug er der et udbredt brug af fadlagring og en besættelse af at vinificere parcellerne separat. Ud af hans 36 parceller laves der 60 forskellige vine. Chardonnay er tilplantet højt på skråningerne, da kridtindholdet er højere dér, og midtpå og ned af trives Pinot Noir bedre.

Den højt respekterede asiatiske champagneekspert Peter Liem, er yderst begejstret for domainet og udtaler: "Anyone who thinks that monocru champagne is incapable of complexity and completeness, or that grower champagne is rustic and lacking in finesse, needs only to taste Rodez’s wines to see that neither of these need necessarily be true."