Janisson-Baradon fra enkeltmarken ”Tue Boeuf” (frit oversat: ”dræb koen”) 2014 er husets blot femte årgang af denne enkeltmarksvin.
De to brødre Maxence og Cyril har fravalgt at lave en Special Club, for i stedet at lave 2 enkeltmarksvine. ”Tue Boeuf” er fra en lille parcel i Epernay udelukkende med Pinot Noir, tilplantet 1960’erne.
Der er siden 1999 ikke anvendt pesticider på parcellen. De gamle vinstokke giver yderst koncentrerede druer og et lavt udbytte. Hele produktionen vinificeres udelukkende på egetræsfade. Vinen har en fantastisk bouquet med hvide blomster og røde bær. Stor tyngde og koncentration fra de gamle vinstokke, men alligevel med stor elegance og lang vedvarende eftersmag. Prøv denne cuvée til f.eks. kalvemørbrad. Den har tyngde til at bære det!
Vinen har i øvrigt håndskrevet serigrafisk tryk, inspireret af at etiketterne opløses i de fugtige kældre i Champagne. Derfor skrives cuvéernes navne oftest med kridt på flaskerne. En yderst simplistisk og elegant detalje.
© 2023 Grand Cru Wine - Designet af Aveo web&markeing