Kongen af Ambonnay må være Eric Rodez. Om ikke Konge, så var han i hvert fald borgmester i byen indtil 2018. Eric Rodez er en champagneproducent der tales om med stor respekt i Ambonnay. Det er én af de absolut bedste Grand Cru kommuner og nok den bedste til at frembringe Pinot Noir. Rodez ejer 6 hektar vinmarker i Ambonnay tilplantet med 2/3 Pinot Noir og 1/3 Chardonnay og producerer ca. 60.000 flasker årligt. Han dyrker druer med stor respekt for miljøet og domainet modtog juni 2012 (som det første franske landbrug) officielt et HVE-certificat (Haute Valeur Environnementale), som tildeles institutioner, virksomheder og landbrug, der gør en ekstraordinær stor indsats for miljøet. Den biodynamiske tilgang har været anvendt siden midt-90’erne og i 2012 blev han økologisk certificeret og siden 2015 biodynamisk (Demeter) certificeret. I starten valgte Eric ikke at nævne dette på flaskerne. Jeg spurgte hvorfor og fik det korte svar: ”I let the wines talk, just taste them”.
Det fantastiske terroir er én ting; en anden er at Eric Rodez har arbejdet hos Krug. Og ”the Krug connection” har stor indflydelse og fornemmes tydeligt i vinene. Især den måde vinene formår at kombinere stor styrke og dybde, med raffinement og elegance. Som hos Krug er der et udbredt brug af fadlagring og en besættelse af at vinificere parcellerne separat. Ud af hans 36 parceller laves der 60 forskellige vine. Chardonnay er tilplantet højt på skråningerne, da kridtindholdet er højere dér, og midtpå og ned af trives Pinot Noir bedre. Der anvendes aromaterapi med bl.a. appelsinessens der nænsomt skrubbes ind i løvet på vinstokkene. Det holder insekterne væk.
Den højt respekterede asiatiske champagneekspert Peter Liem, er yderst begejstret for domainet og udtaler: “Anyone who thinks that monocru champagne is incapable of complexity and completeness, or that grower champagne is rustic and lacking in finesse, needs only to taste Rodez’s wines to see that neither of these need necessarily be true.”
© 2023 Grand Cru Wine - Designet af Aveo web&markeing