Champagnehuset Robert Moncuit er beliggende i Le-Mésnil-Sur-Oger, den vel nok bedste Grand Cru kommune for produktion af Chardonnay, som også huser bl.a. Salon og den berømte parcel til Krug Clos du Mésnil. Huset er stiftet i 1889 og besidder ca. 8 hektar fordelt på 25 parceller. Terroiret i Le-Mésnil-sur-Oger er helt særegent og visse parceller har kun et 20-30 cm tykt jordlag og nedenunder kun kridt og kalk. Det giver vinene et helt unikt mineralsk præg og er perfekt til Chardonnay. Der foretages selvfølgelig manuel høst og hver enkelt parcel vinificeres separat.
Produktionen varetages af Pierre Amillet som er barnebarn af husets stifter. Der har med Pierres overtagelse af ansvaret, været arbejdet hårdt på at være så non-interventionistisk som muligt og med stor respekt for naturen. Og fra og med 2023 høsten er der stolt meldt ud, at de vil være biodynamisk certificerede. Processen med at vinficere parcellerne separat har givet frugt og siden 2008 er der lavet enkeltmarksvin fra den berømte parcel Les Chétillons og efterfølgende fra den tilgrænsende kommune Oger, Les Vozemieux med 2010 som første årgang. Ultra stilrene vine med stor dybde fra op til 60 år gamle vinstokke. De 2 parceller ligger kun 500 meter fra hinanden, men Les Chétillons vender sydøst og modner tidligere end Vozemieux marken. Men smager man dem mod hinanden, er Vozemieux lidt blødere og mere åben. Rariteter og jeg får allernådigst tildelt 18 flasker om året.
© 2023 Grand Cru Wine - Designet af Aveo web&markeing